Spokojený život

Nutričně kompletní jídlo za cenu kávy

Máte někdy pocit, že své finance nemáte dostatečně pod kontrolou? Na konci měsíce zjistíte, že jste utratili více, než jste plánovali? Mezi nejčastější výdaje, které umíte ovlivnit a snížit jsou výdaje za obědy v práci. Kdybyste si spočítali kolik běžně utratíte ročně za obědy, dostali byste se v průmě při částce 6 EUR za oběd na částku 1 600 Eur/ročně. Určitě je dobrá volba připravit si doma jídlo a tím výrazně pomoci své peněžence nebo zvolit naše nutričně kompletní jídlo za cenu kávy.

Tím, že zvolíte nový přístup, a oběd v restauraci popřípadě přes donáškovou službu si dopřejete jen příležitostně, ušetříte a zůstanou vám finance na jiné náklady, čemuž říkáme náklady obětované příležitosti. Náklady obětované příležitosti jsou alternativy/příležitosti, které obětujeme ve prospěch preferované věci do budoucna. Pokud pravidelně utrácíte peníze za předraženou donáškovou službu, popřípadě restaurace vzdáváte se šance koupit si za ušetřené peníze, to co opravdu chcete v budoucnu, popřípadě si konečně vytvořit finanční rezervu.

Zatímco vaši kolegové a kamarádi nic neušetří a doma se budou pravděpodobně hádat s partnerem o rodinných výdajích, vy se dostanete z dluhů a budete žít šťastný, zdravější a spokojený finanční život.